Main Menu

rtv-logo

agropartner poljoprivreda


 

 

poljoprivrednik-160x100

 

 

agroinfotel

 

Vinarija Kiš šampion Portugieser du Monde PDF Štampa El. pošta
Napisao Vesna Jovanović   
ponedeljak, 08 maj 2017 06:40

Da najbolji Portugizer na svetu dolazi iz Vinarije KIŠ iz Sremskih Karlovaca dokazuje visoko priznanje koje je ova sorta vina  nedavno osvojila na  svetskom  vinskom ocenjivanju održanom u gradu Pečuju u Madjarskoj.

Medju sto uzoraka vina, iz devet zemalja sveta, sa dva kontinenta, od kojih je pored evropskih predstavnika jedan došao iz dalekog Čilea, vino Portugizer stvoreno u ovoj karlovačkoj vinariji sa dugom tradicijom, proglašeno je Apsolutnim šampionom.

Vinsko takmičenje  Portugieser du Monde se održava po peti put  a žiri koji sastavljen od  petnaest uglednih sudija iz celog sveta  ocenjivao je vina u četiri kategorije : mladi portugizer iz berbe 2016, odležali portugizeri, kupaže i specijalni portugizeri. Ovom prilikom su dodeljene četiri šampionske nagrade , 86 medalja  i proglašen je Apsolutni pobednik  ovogodišnjeg takmičenja, priznanje kojim se ovenčao upravo portugizer Vinarije Kiš iz Sremskih Karlovaca proizveden 2016 godine.

Ovo priznanje je još jedan dokaz da je kvalitet vina u Srbiji u samom vrhu kao i to da je u vinsko vinogradarskom sektoru učinjen značajan napredak.

 
 

Posetilaca

Imamo 14 gostiju na mreži

Prijatelji DANdaes