Main Menu

rtv-logo

agropartner poljoprivreda


 

 

poljoprivrednik-160x100

 

 

agroinfotel

 

DAN - Društvo agrarnih novinara
Organski sektor nastavlja da raste u svetu PDF Štampa El. pošta
Napisao Aleksandra Milić   
sreda, 19 april 2017 10:40

Sektor organske proizvodnje u svetu neprestano raste, a ovaj trend prisutan je već više godina. Prema podacima intrenacionalnog Instituta za organsku poqoprivredu FiBL organski usevi u svetu se trenutno gaje na oko 50,9 miliona hektara, a vrednost ovog tržišta dostigla je gotovo 75 milijardi evra. Prema podacima koje je FiBL nedavno pezentovao u svom redovnom godišnjem izdanju tržište organskih proizvoda najbrže se razvija u SAD. Na ovom, već sada najvećem svetskom tržištu kada je ova proizvodwa u pitanju promet je u odnosu na prošlu godinu povećan za čak 11 odsto. Tržište organskih proizvoda u SAD trenutno vredi blizu 36 milijardi evra, dok je najznačajnija evropska organska velesila Nemačka, sa prometom organskih proizvoda od 8,6 milijardi evra.

Opširnije...
 
Istraživanja o uticaju težine na zdravlje svinja PDF Štampa El. pošta
Napisao Aleksandra Milić   
sreda, 19 april 2017 10:23

Prirast svinja je ono na čemu je nauka stavila akcenat u selekciji dok je zdravlje njihovog srca ostalo u drugom planu.  Neprestano povećanje težine po svemu sudeći ima uticaja na veću učestalost srčanih problema kod svinja, prenosi sajt Pigprogres. Prema istraživanjima   stručnjaka  Gerarda van Esena zdravstveni problemi svinja u modernoj proizvodnji koji negativno utiču na svinjarsku industriju  mogu se loše odraziti i na zdravlje ljudi.

Opširnije...
 
Rekordne površine pod sojom PDF Štampa El. pošta
Napisao Vesna Jovanović   
utorak, 11 april 2017 11:17

Pogodni uslovi za setvu su se stekli već polovinom marta, nešto ranije nego prethodnih godina pa je tako setva kraljice polja, šećerne repe, planirane na oko 60 hiljada hektara, privedena kraju.

Opširnije...
 
«PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj»

Strana 3 od 152
 

Posetilaca

Imamo 12 gostiju na mreži

Prijatelji DANdaes