Main Menu

rtv-logo

agropartner poljoprivreda


 

 

poljoprivrednik-160x100

 

 

agroinfotel

 

DAN - Društvo agrarnih novinara
Vinarija Kiš šampion Portugieser du Monde PDF Štampa El. pošta
Napisao Vesna Jovanović   
ponedeljak, 08 maj 2017 06:40

Da najbolji Portugizer na svetu dolazi iz Vinarije KIŠ iz Sremskih Karlovaca dokazuje visoko priznanje koje je ova sorta vina  nedavno osvojila na  svetskom  vinskom ocenjivanju održanom u gradu Pečuju u Madjarskoj.

Opširnije...
 
ZASAD KRUŠAKA U MAČVANSKOM KRAJU PDF Štampa El. pošta
Napisao Aleksandra Bundalo   
petak, 21 april 2017 10:33

ZASAD  KRUŠAKA  U MAČVANSKOM KRAJU –selo Predvorica

Prema raspoloživim podacima u Srbiji se pod voćem nalazi  nešto više od 160.000 hektara poljoprivrednog zemljišta  bez jagoda  ili  gledajući procentualno  4,8 posto ukupnog poljoprivrednog zemljišta u Srbiji  je pod raznim voćnim vrstama.

Opširnije...
 
Organski sektor nastavlja da raste u svetu PDF Štampa El. pošta
Napisao Aleksandra Milić   
sreda, 19 april 2017 10:40

Sektor organske proizvodnje u svetu neprestano raste, a ovaj trend prisutan je već više godina. Prema podacima intrenacionalnog Instituta za organsku poqoprivredu FiBL organski usevi u svetu se trenutno gaje na oko 50,9 miliona hektara, a vrednost ovog tržišta dostigla je gotovo 75 milijardi evra. Prema podacima koje je FiBL nedavno pezentovao u svom redovnom godišnjem izdanju tržište organskih proizvoda najbrže se razvija u SAD. Na ovom, već sada najvećem svetskom tržištu kada je ova proizvodwa u pitanju promet je u odnosu na prošlu godinu povećan za čak 11 odsto. Tržište organskih proizvoda u SAD trenutno vredi blizu 36 milijardi evra, dok je najznačajnija evropska organska velesila Nemačka, sa prometom organskih proizvoda od 8,6 milijardi evra.

Opširnije...
 
«PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj»

Strana 2 od 152
 

Posetilaca

Imamo 5 gostiju na mreži

Prijatelji DANdaes