Main Menu

rtv-logo

agropartner poljoprivreda


 

 

poljoprivrednik-160x100

 

 

agroinfotel

 

DAN - Društvo agrarnih novinara
Poseta članova DAN sajmu AGRA u Gornjoj Radgoni PDF Štampa El. pošta
Napisao Branko Krstin   
ponedeljak, 29 avgust 2016 12:18


Članovi Društva agrarnih novinara DAN ove godine su, od 22.do 24. avgusta, boravili na studijskom putovanju u Sloveniji kao gosti tamošnjeg Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ishrane i Pomurskog sajma AGRA u Gornjoj Radgoni. Tokom ove ,devete uzastopne, posete članovi DAN su se posebno interesovali za slovenačka iskustva u sprovođenju zajedničke agrarne politike, kako bi svojim čitaocima, gledaocima i slušaocima mogli, sa lica mesta, najdirektnije, istinito i stručno da predstave najnovija zbivanja i trendove u toj važnoj privrednoj oblasti.

Opširnije...
 
Sa uljanom repicom poljopriverdnici imaju zaradu PDF Štampa El. pošta
Napisao Vesna Jovanovic   
utorak, 16 avgust 2016 13:11

Siguran otkup , odličan prinos i dobra cena od  preko 40 dinara za kilogram - osnovni su razlozi sve većeg interesovanja za setvu uljane repice, kulture koja se  intenzivno širi  naročitočito na području severne bačke. Ove jesenja uljarica  donosi veću zaradu u odnosu na kukuruz, suncokre ili soju a pogotovo pšenicu , gde ratari knjiže gubitak.

Opširnije...
 
Makedonija stopirala uvoz pšenice iz Srbije PDF Štampa El. pošta
Napisao Vesna Jovanović   
četvrtak, 04 avgust 2016 12:29

Makedonsko ministarstvo poljoprivrede je podiglo cenu fitosanitarnih  uverenja na uvoz pšenice za 833 procenta čime je uvoz odnosno izvoz pšenice iz Srbije postao neisplativ i svi poslovi su, kako saznajemo iz „Žita Srbije“, trenutno prekinuti.

„Naši izvoznici i našI  kupci, makednosnski uvoznici pšenice, pre svega, traže od svojih ministarstava da hitno intervenišu i da se navedena uredba ukine kako bi mogao da se nastavi slobodan protok roba izmedju dve države“, kaže za RTV Vukosav Saković, direktor Udruženja „Žita Srbije“.

Saković dodaje da je ,s obzirom na činjenicu, da je Makedonija već po tradiciji stalni kupac pšenice a da Srbija ove godine ima znatne viškove, veoma  bitno da se ovaj problem što pre reši.

„Očekujemo od našeg Ministarstva trgovine da hitno reaguje i da od makedonske strane zatraži da prestane sa kršenjem CEFTA Sporazuma i ne uvodi vancarsinska ograničenaj za normalan protok robe“, naglašava Saković.

 
«PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj»

Strana 10 od 152
 

Posetilaca

Imamo 25 gostiju na mreži

Prijatelji DANdaes