Main Menu

rtv-logo

agropartner poljoprivreda


 

 

poljoprivrednik-160x100

 

 

agroinfotel

 

DAN - Društvo agrarnih novinara
Primena novih tehnologija u poljoprivredi za veću konkurentnost PDF Štampa El. pošta
Napisao Administrator   
četvrtak, 27 oktobar 2016 12:52

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je danas, 26. oktobra 2016. godine da u poljoprivredi i te kako ima prostora za primenu novih tehnologija, naglašavajući da one mogu doprineti povećanju konkurentnosti.

Nedimović  je na otvaranju konferencije „Primena novih tehnologija u poljoprivredi“ u Privrednoj komori Srbije (PKS), kazao da je, na primer, potrebna nova tehnologija kako bismo znali šta se dešava na našem poljoprivrednom zemljištu.

Opširnije...
 
„Probus“ rektorsko vino Novosadskog Univeziteta ovenčano medaljom PDF Štampa El. pošta
Napisao Vesna Jovanovic   
utorak, 25 oktobar 2016 07:49

Domaća sorta Probus daje vino koje impresionira bojom, gustinom i obiljem  aroma i to su samo neki od razloga zbog kojih je ovo reprezentativno vino postalo pravi hit medju ljubiteljima crvenih vina . Probus je stvoren,  podsetimo, ukrštanjem balkanske sorte  Kadarka i  sorte Kaberne sovinjon a zbog superiornih odlika svrstan je u red najboljih vina . Od nedavno je postao i obeležje jedne akademske zajednice  pa je dobio i zvaničan naziv – „Rektorsko vino“.

Opširnije...
 
Nova struktura setve donosi profit PDF Štampa El. pošta
Napisao Dragana Dumonić   
utorak, 27 septembar 2016 12:42

U vreme kada su  se mnoge zemljoradničke zadruge ugasile ,a njihova imovina razvučena  ili volšebno privatizovana , beležimo primer zadruge  „ Veljko Lukić Kurjak „u selu Lukićevo kod Zrenjanina.  Da bi opstali , sačuvali kapital i da ne bi smanjivali broj zaposelenih u potpunosti su promenili strukturu setve . Na istoj površini sada umesto kukuruza ili šećerne repe seju intenzivne kulture, semenske useve i povrće  i  kontinuirano obnavljaju mehanizaciju  i sisteme za navodnjavanje .

Opširnije...
 
«PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj»

Strana 7 od 152
 

Posetilaca

Imamo 28 gostiju na mreži

Prijatelji DANdaes