Main Menu

rtv-logo

agropartner poljoprivreda


 

 

poljoprivrednik-160x100

 

 

agroinfotel

 

DAN - Društvo agrarnih novinara
Zdravo mleko prioritet mlekarske industrije PDF Štampa El. pošta
Napisao Vesna Jovanovic   
petak, 04 novembar 2016 07:48

Podatak koji se nedavno mogao čuti  da ni 50 odsto domaćeg mleka ne zadovoljava ekstra klasu, postavlja pred mlekarsku industriju Srbije veliki zadatak, pogotovo ako se ima u vidu nasa namera da postanemo clan EU.

 

 

U „Subotickoj mlekari“, koja je ovih dana za novinare otvorila vrata svog modernog belog  pogona  uverili smo se da su kvalitet sirovine i finalnih proizvoda pod maksimalnim monitoringom. Prate se hemijska i mikrobioloska  svojstva ,a kako smo mogli čuti ne izostaju ni edukacije namenjene stočarima  kako bi  proizveli sto kvalitetnije mleko na svojim farmama.

Opširnije...
 
DAN u poseti slovenackom edukativnom centru Marianum PDF Štampa El. pošta
Napisao Aleksandra Milić   
utorak, 01 novembar 2016 10:41

Kada je u pitanju održivi razvoj ruralnih sredina mnogi sa skepsom gledaju na sadržaje koje ove sredine mogu da ponude i obično ih vezuju samo za proizvodnju zdrave hrane i eko turizam. Međutim, u okruženju postoji mnogo primera da su sela centri privrednih delatnosti koje privlače investicije, goste, a sve više ljudi olučuje i da se tamo trajno nastani. Prilikom nedavne posete Sloveniji koju je organizovalo novosadsko Društvo agraranih novinara u saradnji sa Pomurskim sajmom u Gornjoj Radgoni, upriličena je poseta mestu Veržej smeštenom na obali Mure, nedaleko od Ljutomera. U ovom mestu postoji edukativni centar "Marianum" koji obučava sve kategorije  stanovništva za bavljenje nekom delatnošću, pre svega zanatima.  Centar je nastavljač tradicije duge  više od 100 godina jer je tu svojevremeno pri katoličkoj crkvi osnovan obrazovni centar za mlade s obe strane Mure.

Opširnije...
 
Primena novih tehnologija u poljoprivredi za veću konkurentnost PDF Štampa El. pošta
Napisao Administrator   
četvrtak, 27 oktobar 2016 12:52

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je danas, 26. oktobra 2016. godine da u poljoprivredi i te kako ima prostora za primenu novih tehnologija, naglašavajući da one mogu doprineti povećanju konkurentnosti.

Nedimović  je na otvaranju konferencije „Primena novih tehnologija u poljoprivredi“ u Privrednoj komori Srbije (PKS), kazao da je, na primer, potrebna nova tehnologija kako bismo znali šta se dešava na našem poljoprivrednom zemljištu.

Opširnije...
 
«PočetakPrethodna12345678910SledećaKraj»

Strana 6 od 152
 

Posetilaca

Imamo 38 gostiju na mreži

Prijatelji DANdaes